23948sdkhjf

Bilka fjerner børneprodukter med skadelig kemi

Kort tid efter, at Forbrugerrådet Tænk havde konstateret ulovlige ftalater i forskellige plastprodukter til børn, har Bilka nu fjernet produkterne fra hylderne, fortæller BT.

- Vi har indledningsvis valgt at fjerne de to legetøjsprodukter, som Tænk har undersøgt. Vores danske leverandør VN Legetøj A/ S har taget sagen meget seriøst og tester selv varerne løbende. De seneste syv test viser intet indhold af ftalater, men sagen skal naturligvis efterforskes nærmere. Da der er tale om legetøj, har vi valgt at fjerne produkterne fra alle vores butikker, imens sagen undersøges til bunds. Vi vil selv få testet begge legetøjsprodukter, og indtil vi har fuldstændig klarhed over testresultaterne, kommer legedyrene ikke på hylderne igen, og vores kunder er naturligvis velkomne til at returnere varerne i butikken og få pengene retur, fortæller kommunikationsmedarbejder Kasper Reggelsen fra Dansk Supermarked.

Bilka afventer Miljøstyrelsens afgørelse, inden kæden vil begynde decideret at tilbagekalde produkter.

Produktet ' 3-2-1 Go'-reflekser blev også testet positiv for uønskede kemikalier i Forbrugerrådets test, men dem har Bilka ikke fjernet fra hylderne, fordi de ikke kan kategoriseres som legetøj, mener Bilka.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094